7 Eylül 2010 Salı

Sohbetin Tad; Pembe Tadında...

Bugün kalbimle konuştum biraz. Sanki konuşmak istedikleri var gibiydi.. Dinledim susup, biraz içimdekileri.. Bağarmak ister gibiydi .. Dinledim , önce biraz sakinleşmesini bekledim belkide.. Bir ara sakince dediki; Sevmek Güzeldir Her Şartta, Durumda ve Zamanda.. Çünkü sevgiyle içgüdüsel korursun sevdiğini, iyiliğini istersin, mutlu olsun, gülümseyen gözlerle baksın istersin ya hep.. Onları anlattı .. Aklından tek bir kötü kelime , düşünce , his geçmez içinden .. Çünkü sevgiyle mutlusundur! Çünkü aslında sevgidesindir , güvendesindir , dengesiz gibi gelen bir dengede oyununda gibisindir.. ama Dengedir olayın; Güvenle, Aşkla, Sevgiyle..
En sevdiğin grupların çıktığı, sevdiklerinle gidip çok eğlendiğin bir festival gibidir o zamanlar aslında .. Tüm ruhuna işler o çoşkusu .. sonra akar ve sen olur bi anda.. bu; en keyif verici şeydir aslıda hayatta. dedi ve devam etti aslında ; bir sır oldu şimdilerde ama eskiden bilinen bir bilgiydi bu insanlıkta ; bu bahsettiklerim ; yaşamı uzatır aslında.. hayatını güzelleştirir,uzatır ve sağlıklı yapar seni dedi bana..
sonra;
"başlarken yola önce kendini tanıman şarttır, en yakındır çünkü o sana.. sonrasında tanıdığın şeyi sevip, sayıcaksın olgunlukla.. Tercihlerini kabul edicen aslında kendini olduğun gibi onaylayıp , kabul edip , sevicen bu hayatta.. sonra yolculuk başlıyor artık tanıdığın senle ; sevdiğiniz yerlere gidiceksiniz, sevdiğiniz insanlarla olucaksınız, en keyifli sohbetleri edip en başarılı işleri yapıcaksınız.. sonra birde bakıcaksınız ki ; etrafınızda kocaman bi sevgi çemberi var.. çünkü istediğin belli.. insan neyi istediğini bildikten sonra oraya nası gidiliceğini de bulur; gelir ve alır. alıdıklarını gördükçe; aldığı nefesi daha çok sevicek , yaşadıklarının değeri daha bi tadından yenmez olucaktır..sonrasında nolucak biliyormusun? sen otomatik olarak sevgi vericen ve aynı hızda sevgiyi geri alabiliceksin.. bu döngü seni hep gülümseticek , hep gençleştiricek ve hep sen olucak..
senin sen olduğun kocaman bi sonsuzluk .. istediğini bildikten sonra o sende.. o seninle.. yanında ..
gülümsemeyi de ,sevmeyi ve sevilmeyi de , başarılı olup hayatında hep istediğin yerlerde istediklerini yapmayı da aslında sen ; neyi istediğini bildikten sonra; onlar senindir bilmelisin .. " dedi bana..
sonra..
"son söylenmesi gereken aslında şudur; çok istediğin herhangi bişey senin için iyiyse gelir değilse gelmez, gelsede gider.. gidiyorsa da ;daha iyisi geliceği içindir. oyuzden sıkmayın hayatı, seçimlerinizi .. çünkü sımsıkı tuttuklarınız; eliniz uyuşunca düşer yada elinizde parçalanır.. ama dokunarak ; onun dengesini ve duruşunu hisederek yavaşça dokunursan seninledir hep.. zamanla ak, hayatın ritmini önce dinle , sonra sende onunla aynı ritmi tutmaya başla. gerçekten dinlediğinde; altındaki bi çok sesi fark ediceksin ; ve sonrasında çok seviceksin .. " dedi..
sonra sustu..
normal ritminde , şarkısını söylemeye devam etti.. "yaşam çanı" şarkısının ismi..
sonra dedim ki ; bu şarkıyı o söledikçe ve bende burda oldukça; biz yürür gideriz sonsuz sevgide .. çünkü ne istediğimizi bildikçe, sevgiyle diledikçe; her yerde , herşekilde çıkartır onu hayat karşımıza .. önemli olan; bu yoların hep seni gülümsetmesi, hep sana keyif vermesidir. çünkü sen mutlu olmalısın ki ; mutlu bir hayat gelsin hep kollarına..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder