4 Eylül 2010 Cumartesi

SEVGİ KARNAVALI BAŞLASIN !

Sevgi ; mutsuz etmez; güldürür insanı.. Biraz içini gıdıklar sonra da okşar.. ama öyle bir ön yargı , öyle bir pislenme aşkıdır ki içimizde gün geçtikçe artan bu modernleşme krizi.. kalplerin kırıldığı , sevgilerin fitursuzca ve umarsızca harcandığı, göz yaşlarının su diye içildiği bir yaşam haline dönüştürülmek istenmekte.. karşıyım ve karşı durucağım .. sevgi ; evrendeki en temiz , en güzel, en keyifli , en zararsız, en güvenilir, en tatlı şeydir.. herşey sevgiyle başlar onunla biter aslında .. anlamını unuttuk belkide .. okadar bilinç altlarımıza işledilerki aşk; tutku, kin ,nefret diye halbuki kaçırdık ; sevgi ; saygı,güven, denge olayımızı..
şimdi yeniden bir çağ açılması için kollar sıvandı; boyalar alındı ve bütün dünyayı sevgi; pürüzsüz sevgi , saygı ve dengeyle boyamaya.. hazır olanların parmaklarını görelim.. göremediklerimizin de anlayabilmesi için pastadan bir parça da onlara verelim.. hayat akıyo.. bu kadar mücadeyle nereye ? neye kime yetişiyosun ?.. dur şimdi sakin ol!! bak biliyorum inanmican ama bütün bunları biz yarattık.. Allah bizi, biz de; Onun bize verdikleriyle bunları ..
peki neyi kaçırdık biliomusun? bunları yaparken kendimizi yapmayı kaçırdık.. evleri yaptık, arabaları , bi de yanına güzel kıyafetlerle, kadınlar ve erkekleri, yemekler ve içkileri.. parayıda biz yaptık unuttun mu ? ama Onun bize verdiği en önemli hediyeyi buruşturduk, bi kenara attık ya da hediye paketinden hiç çıkarttıp içinde ne olduğuna bakmadığımız bir şey olarak bıraktık bi köşede; KALBİMİZİ.. vicdan terazisinin en güzeli.. onsuz yani hislerinsiz yani aslında ruhunsuz nasıl yaşarsın şimdi söyle bana..
silkelenme vakti ve çanları .. duyduğun bu sesler bir diriliş bir başlangıç..sözlerimi dinle .. anlıcaksındır içindeki her noktayı, virgülü dahasındaysa; duyucaksın içindeki karnaval tınılarını.. sonra çıkartıcaksın sazını başlıcaksın evren aşkı için çalmaya sonra söyliceksin insanlara .. başlangıç kalbinde başlar hatırlaman yeterli..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder